THE SMART TRICK OF KUZU GöBEğI MANTAR TOHUMU THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of kuzu göbeği mantar tohumu That No One is Discussing

The smart Trick of kuzu göbeği mantar tohumu That No One is Discussing

Blog Article

Alanda başı kopmuş bir tane koçbaşlı mezar taşı vardır. Koçbaşlı mezar taşının gövde kısmı da oldukça tahrip olmuştur. Ayrıca mezarlıkta Osmanlıca yazılı mezar taşları vardır.

Ancak istiridye mantarı yetiştirme işi tüm tarım ürünlerinde olduğu gibi belirli ortam koşullarının sağlanması durumunda verimli olarak yapılabilir.

Yanıtla Merhabalar bende istiridye mantarı üretimi yaoacagım ama ben kütükte yapmayı pilanlıyorum beni daha cok cezbediyo sinopta yapacagım bunu nem oranı yüksek zaten bodrum katında yapmayı pilanlıyorum izin alabilirmiyim acaba sehir merkezine yakın yerlerde dusunuyorum two hundred kütükle baslayacagim ilk etapta sizce gorusleriniz fikirleriniz nedir bi bilgilendirmisini, maliyeti izini falan

Kıvırcık mantarı Kıvırcık mantarı Kıvırcık Mantarı Nedir? Kıvırcık Mantarının Tadı Nasıldır? Kıvırcık…

Poşete kesik atıldıktan yaklaşık ten gün sonra istiridye mantarlarının olgunlaştığı fark edilir.

This Web site is employing a security company to guard alone from on the web assaults. The action you only performed induced the safety Answer. There are several actions which could cause this block together with submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed knowledge.

Evde istiridye mantarı yetiştirmek isteyenler için senelik hasat sayısını Web bir rakamla ifade edemeyeceğiz. Ancak mantar kompostu ile yetiştirme yapılıyorsa 3 ay boyunca verim alınacağını söyleyebiliriz. three aylık hasattan sonra mantarların kalitesinde düşüş yaşanabilir.

Tohumların ekimi: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekeceğiniz toprağı öncesinde alçı ve odun külü gibi farklı malzemelerle karıştırarak get more info zenginleştirmeniz gerekiyor. Böylece toprağı daha çok verim alabileceğiniz bir hale getirmiş oluyorsunuz. Ardından toprağı son bir kez çapalayıp havalandırmanız da önemli. Toprak hazır olduğunda yapmanız gerekense elinizdeki mantar tohumu kitini üzerinde anlatıldığı şekilde ekime hazır hale getirmek.

İstiridye mantarı tohumu, aslında istiridye mantarının miselyum adı verilen ipliksi yapılarıdır. Miselyum, istiridye mantarının büyümesini sağlayan ve besinleri emen kısımdır.

Penicillium mantar türleri antibiyotik yapımında ve Claviceps purpurea mantarı da alkaloit elde edilmesinde kullanılır.

Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost doğa ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine doğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı yapılardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim yapılmadan önce mutlaka çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

Eğer bulunduğunuz bölge soğuksa ya da çAlright sıcaksa bu sıcaklığa geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz için genel ekim zamanı olarak önerilen ise sonbahar ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Daha sonra alt kat aşılanır. Aşılama, Pleurotus mantarının alt katta yığılmasını ve daha sonra eşit olarak karıştırılmasını içerir.

Report this page